El cabell és la part més forta del cos.

El teu cabell està compost per unes fibres que són capaços de suportar gairebé tot, inclòs el temps.

Alguna vegada has vist una mòmia?  Almenys jo de veritat no, però a la tele si, si la veus fixa’t que solen tenir pèl encara que hagin passat molts anys de la seva mort.

Això és degut a que el cabell és la part més resistent de el cos. Per això encara que ho “maltractem” sempre estarà amb tu, danyat però estarà, per això si vols lluir una cabellera sana, has de conèixer a fons com és el teu cabell. Un bri de cabell està composta per 3 capes principalment, comencem des de fora cap a l’interior:

  • Cutícula: està composta per capes superposades d’escates. En un cabell humà recentment format es poden superposar fins a 10 escates en una secció.

Les escates cuticulars protegeixen l’escorça i actuen com una barrera. Quan aquestes escates estan intactes la seva superfície reflecteix la llum, de manera que el cabell es veu brillant i sa. Per això és important fer servir condicionador ja que el pH de l’xampú fa que aquestes escates s’obrin per netejar i el condicionador les torna a tancar, si no fem servir condicionador tindríem el cabell aspre.

  • Escorça: és l’element estrella del teu cabell … sense ella no hauries cabellera perquè és la responsable de la força, forma, elasticitat, i color.

Està composta per cèl·lules allargades, que contenen la súper coneguda queratina. Aquesta proteïna és altament viscosa i elàstica i afavoreix l’enduriment de les cèl·lules. La queratina es compon d’una sèrie d’aminoàcids, les funcions són entre altres, les de proporcionar elasticitat a el cabell. Només sintetitzem 10 aminoàcids de manera que la dieta és molt important per aconseguir els altres 10 aminoàcids necessaris.

  • Medul·la: no té una funció en si, pel que no està present en tots els cabells dels humans. Quan apareix sol ser en cabells més gruixuts i / o canosos.
caCatalà